2014-05-11

Smått irriterande

Grått! Att det kan vara så här grått i Maj månad. Ni förstår att jag fortfarande har problem att fotografera för bloggen. Dagens promenad längs Stabergsvägen gav i alla fall några bilder. Men först måste ju avslöjas vem som fanns på bild i förra inlägget. Det är hemulens moster minsann. Det var väl inte helt lätt att gissa, men att det var en hemul syntes ju direkt, eller hur?
  Så till dagens bilder. Jag inleder med några bilder på björk. Det som i den första bilden ser ut som ett skatbo byggt av färska björkkvistar har efter viss forskning visat sig vara en sjukdom som drabbar glasbjörk. Sjukdomen kallas häxkvast och orsakas av ett svampangrepp. De följande två bilderna visar ett par unga björkar som ser ut att vara Ornäsbjörkar. Det skulle också kunna vara vanlig flikbladig björk, men det har planterats en hel del Ornäsbjörk i landets kommuner sedan trädet blev valt till Sveriges riksträd 1985.
  Annars kan rapporteras att Forsythian sedan en tid står i blom. Den är förstås ännu vackrare i solljus, men idag fick jag hålla tillgodo med gråvädret. Vad som är smått irriterande är att gå mellan fälten och höra sånglärkan drilla i skyn, utan att kunna se den. Alltså, den brukar ju ryttla väldigt högt upp i luften så den är svår att se. En dag som denna försvann den helt i den grå himlen. Här är i alla fall två mindre bra bilder på lärkan.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar